immergetevi nella natura
MUSIKK OG DANS

MUSIKK OG DANS

Som i mange andre kulturer er musikk, sang og dans i kombinasjon med vakre kostymer og bunader en viktig del av uttrykksformen også på Sardinia.

Polyfonisk (flerstemt) sang har lange tradisjoner på Sardinia, og den eldste og mest krevende formen er Tenores-sangen, med tradisjoner 4000 år tilbake i tid. Fremføringen er svært sammensatt og klangfull med kraftig volum. De spesielle lydene skal beskrive naturens egen musikk; elver, fjell, hav og dyrelyder.

Den mest tradisjonelle dansen på Sardinia er Ballo tondo – sirkeldans. Dansen følges av fløyte –eller toradermusikk og sang fra grupper med Tenores. Dansene inneholder også ofte akrobatiske innslag – som vår egen hallingdans. Det er ellers ofte dans som både åpner og avslutter en festival.

Det eldste instrumentet, som i dag ofte erstattes med torader, er sivfløyten Launeddas. Fløyten består av 3 piper med ulik lengde og tykkelse. Instrumentet kalles også Fiato continuo – vedvarende åndedrag, dette fordi det kreves en kontinuerlig luftstrøm for å kunne spille dette instrumentet.
Som med bunader i Norge, har hver bygd og landsby sin egen festdrakt også på Sardinia. Mange farger og vakre broderier i kombinasjon med førsteklasses sølv – og gullsmedarbeid særpreger draktene.

Cultura in Sardegna

Sardinian Camping | Who we are | Her finner du oss | Fasiliteter | Kontakt | Privacy | Sitemap

Camping Sardegna S'ena Arrubia, Strada n° 29 - 09092 Arborea (Oristano) - Tel:0783-809011 - Fax. 0783-809011 - P.I. 01953830906

Html e Css Conformi W3C - Realizzazione siti internet e Web Marketing: - Studio Easy Web srl - Web agency Sardegna - Cagliari

Free counters!